Artikler


Mitt Akvarie

Bilder og opplysninger om mitt akvarium. Sånt som fiskebestand, utstyr, planter og vannverdier.

Fisker + bilder
Planter
Utstyr
Vannverdier


Bilder av mitt akvarie

Juwel Rio 240


04.Juni 2006


04.Juni 2006


01. Juni 2006


25. April 2006


20. April 2006


12. April 2006


9. April 2006
" Palettciklide"


7. April 2006


15 Mars 2006

 

Juwel Rekord 110
(gamle karet mitt)


10 Mars 2006


8 Januar 2006


22 Desember 2005


08 Desember 2005


04 Desember 2005


01 Desember 2005

BLOGG - Erfaringer med akvariet

<-Forrige"Eks" karet mitt. Bildet er tatt rett før fisker og planter ble flyttet over i 240 literen. (10.Mars 06)


Mars nytt
10. Mars 2006

Nye fisker har fått hjem i mitt akvarie. 2stk Palett-ciklider og 2stk Gull-Gurami. Disse ser ut til å trives godt. Ellers ser det ut til at alt står vel til i akvariet med fiskene. Har litt problemer med at Pleco'ene tygger i seg plantene, selv om jeg gir dem tabeletter. Tror at jeg må prøve å omplassere disse 2, selv om de er flotte og det begynner å bli litt størrelse på dem. Men det er tross alt litt i dyreste laget å la dem spise opp planter til 200 kr måneden :-)

Jeg mistet desverre den ene elefantfisken. Den mistrivdes og jeg prøvde å gi den ett nytt hjem hos en annen akvarist, men uten hell.

Nye Planter
Jeg var hos en kjenning i går og fikk meg nye avleggere. Han har et utrolig flott kar med masser av flotte planter. Er selvsagt litt nedtur å komme hjem til mitt igjen, men etter at jeg hadde plantet de nye ble jeg mer fornøyd. Karet ble grønnere samt at jeg har fått litt flere plantesorter som gir karet et flottere og mer variert utseende. Får håpe at plantene klarer seg med lyset og næringen de har tilgjengelig og at de ikke spises opp av fiskene.

Status i fiskebestanden pr. 10/03-06:
2 stk. Pleco - sugemaller
2 stk. Sølvhai
3 stk. Sverddrager (1 hann, 2 hunner)
2 stk. Perlegurami
2 stk. Gull Gurami
1 stk. Elefantfisker
1 stk. Guppy Red Tuxedo
1 stk. SAE - Siamesisk Alge Eter
1 stk. Sebrafisk
2 stk. Palett-ciklider (1 hann, 1 hunn....tror jeg.....de er litt små enda)

Ellers så går jeg å sikler på nytt kar. Jeg har fortrinnsvis to i sikte JUWEL RIO 240 eller 300. Samt at jeg ønsker T5-lysrør og CO2-anlegg i karet for å gi plantene de beste kår for god vekst.


Februar nytt
19. Februar 2006

Det finnes ikke lenger spor av sykdom i akvariet. Alle ser friske og raske ut. Den minste av elefantfiskene ser ikke ut til å trives så veldig bra. Som de sier på akvarieforum.no trives disse best alene i akvarier som ikke er blant de største. Skal i dag lage noen nye huler av kokosnøtt, så kan han få gjemme seg bedre ihvertfall. Om jeg ikke ser tegn til bedre trivsel vil jeg omplassere han. Det er sikker noen som kan gi ham et bedre liv.

Etter en 16 dagers tur i nordsjøen var det en del trådalger i akvariet. Så det ble litt klipping og stelling for å fjerne dette. Tror kanskje at SAE'en skal få seg et par samboere en av de nærmeste dagene.

NY ROT ble i går lagt oppi akvariet. Den gamle var litt liten og litt for glatt. Den nye er ganske mye større samt at den har en ruere overflate.

Status i fiskebestanden pr. 19/02-06:
2 stk. Pleco - sugemaller
2 stk. Sølvhai
3 stk. Sverddrager (1 hann, 2 hunner)
2 stk. Perlegurami
2 stk. Elefantfisker
1 stk. Guppy Red Tuxedo
1 stk. SAE - Siamesisk Alge Eter
1 stk. Sebrafisk

Bortsett fra en Neontetra som er forsvunnet er samtlige fisker i akvariet i god behold.

 


Nytt siden sist
26. Januar 2006

Prikkesyken
Det ble nok en omgang med prikkesyken i karet mitt. Var å kjøpte meg en ny varmekolbe for å nå temperaturer over 32 grader C. Dette skal ta liv av parasitten Ichthyophthitius, som en den parasitten ferskvannsfisk angripes av når vi sier de har fått prikkesyken. Desverre er det nok ikke den forrige varmekolben som hadde for liten effekt, men derimot termostaten som forhindret meg i å nå så høyt som 32 - 33 grader. Den nye varmekolben er på 200 W, og har samme problemet med termostaten.

Pga at jeg ikke nådde ønsket temperatur måtte jeg medisinere nok en gang med JBL Punktol. Alle store fisker, inkludert mallene tålte denne behandlingen. Alle mine tetra (kardinal, neon, vinkel) klarte seg derimot ikke. Fiskebestanden bjynner derfor å bli litt lavere nå....desverre.

Nye fisker
Har nå ganske dårlig erfaring med tetra, og velger derfor å ikke holde disse i karet mitt på en stund. Var innom akvariebutikken for å se etter en hunnkjønn-perlegurami (har to hanner som hele tiden går i tottene på hverandre). Dette hadde de ikke inne og jeg forhørte meg derfor om de hadde noen andre fiskesorter som passer sammen med resten av bestanden, samt var av litt størrelse. De hadde noen flotte Elefantfisk som jeg fikk beskjed om at fint skulle passe med mine fisker, samt at de ikke skulle ha noen spesielle forhold i akvariet. Dvs at de skulle passe utmerket i et selskapsakvarie. Jeg kjøpte meg derfor 2 stykker.

Sjekket som vanlig opp fiskesorten når jeg kom hjem på www.akvaforum.no og www.akvarieforum.no. Her står det en litt annen beskrivelse av Elefantfisken. Den er litt vanskelig å holde, samt krever god vannkvalitet. Nok en gang er informasjonen jeg får fra butikken annerledes enn den som er på nett. Forstår at de ansatte ikke kan vite alt om alle slag, da utvalget varierer og det finnes så utrolig mange fiskeslag. Savner at de kunne hatt en bok de kunne slått opp i for å informere mer korrekt om de ulike fiskeslagene. Nå er jo ikke alle akvariesidene helt enige om alle verdier/forhold heller, men variasjonene er litt mindre her ihvertfall.

Status i fiskebestanden pr. 26/01-06:
2 stk. Pleco - sugemaller
2 stk. Sølvhai
3 stk. Sverddrager (1 hann, 2 hunner)
2 stk. Perlegurami
2 stk. Elefantfisker
1 stk. Guppy Red Tuxedo
1 stk. SAE - Siamesisk Alge Eter
2 stk. Sebrafisk
1 stk. Neontetra

Fremtidige planer:
Perlegurami trenger et par hunner og SAE'en trenger noen venner (4 stk e.l.).

Ønsker også å få meg en større rot i akvariet. Synes dette er mer dekorativt enn den lille jeg har. Samt at dette skaper flere gjemmesteder og dermed bedre trivsel for fiskene. Ønsker også å plante noen planter med større blader i midten/midten-bak, dette for at elefantfiskene skal trives bedre.

 


Nye fisker: Plecostomus, Kardinaltetra og Vinkeltetra
16. Januar 2006

Det ble i dag, pga det store tapet jeg har hatt den siste uken, nye fisker. Alle fiskene i karet ser mye sprekere ut nå enn de har vært etter medisinering. Jeg fikk meg derfor 2 stk Plecostomus, som er en sugemalle, disse blir nok større enn akvariet mitt kan inneholde. Men da kan jeg eventuelt gi dem bort til noen som trenger dem. Som erstatning for alle Kardinaltetraene jeg mistet tilbydde Stavanger Akvariebutikk meg nye. Jeg fikk ca 10 stk. Dette satte jeg stor pris på. I tillegg hadde de noen flotte Vinkeltetra som bare måtte kjøpes. Det ble derfor 6 stk av disse også.

Akkurat når jeg kom hjem så jeg til min forferdelse at en til SAE hadde takket for seg. Samt nok en Neontetra. Satte i går inn kullfilteret igjen, etter at jeg leste på nettet at kullet ikke fjerner så mye medisin de første dagene. Jeg hadde det bare oppi ca 24 timer som det stod i bruksanvisningen til JBL Punktol. Siden jeg ikke vet sikkert når kullfilteret er mest effektivt lar jeg det stå oppi karet noen dager, for å være sikker på at alle rester er borte.


2 stk Nye Perlegurami, 5 døde Kardinal-/Neontetra
14. Januar 2006

Var i dag innom akvariebutikken for å kjøpe meg lim til bakgrunnen i akvariet. Gikk da selvsagt en runde rundt akvariene. Såg da disse Perleguramiene som jeg ikke kunne la være å kjøpe. Har bestemt meg for å begrense antall typer fisk i akvariet, samt at jeg ønsker store fisker som viser igjen i akvariet. Hadde lyst på Palettciklide eller Kakadueciklide, men disse hadde de ikke inne.

Som sagt fikk jeg kjøpt meg lim til bakgrunnen. Hadde tidligere kun festet denne med tape på sidene. Når jeg da rydder litt i akvariet drypper det ofte en dråpe som lager stygge mønstre mellom glasset og bakgrunnen. Bakgrunnen viser heller ikke så godt igjen når den ikke er klistret fast til glasset. Det ble mye bedre nå, bakgrunnen er mye tydeligere samt at en slipper luftbobler.

Fant også fem døde kardinal-/neontetra. R.I.P


Flere dødsfall.....2 stkSverddrage-yngel, Joey (Guppy), 1 stk kardinaltetra og 2 sebrafisk døde
13. Januar 2006

Det er noe veldig galt hos meg nå, tror medisineringen kan ha forårsaket at det plutselig inntreffer så mange dødsfall hos meg. Men nå er en av sverddrage-ynglene døde, samt at min sønns yndligsfisk Joey lå død i karet når vi våknet. En sebrafisk lå død når jeg kom hjem i kveld, samt at en annen var ute av balanse så han ble tatt av dage. En av mine kardinaltetra hadde også en defekt på øyet, det var blitt helt hvitt. Så av "medfisklighet" endte jeg hans liv på den hurtigste måte.

Begynner å bli litt frustrert nå. Håper at de resterende fiskene klarer seg. Selv om Nemo (Oransje guppy) begynner å bli forsiktig i matfatet....han kan jo ha en dårlig dag men.......


1 stk SAE, 2 stk Kardinaltetra og X (Ancistrus) døde
12. Januar 2006

Fikk i dag flere dødsfall i karet mitt. Den siste mallen, X, døde. Sikkert av samme grunn som Billy (medisinering mot hvitprikk). Mistet også 1 SAE og 2 kardinaltetra. Grunnen til dette er ukjent, men kardinaltetra skal være noe vanskelige å oppdrette og det forekommer derfor ofte at kull blir svake (fortalt meg hos akvariebutikken).


Hvitprikk-syken / 2 stk SAE, 5 stk Kardinaltetra og Billy (Ancistrus) er døde
11. Januar 2006

Jeg fikk i forigår for første gang hvitprikk-syken i akvariet mitt. Da var det full fres til akvariebutikken for på få seg medisin. Den første dosen tilsatte jeg i går kveld, og det ser ut til at det har tatt knekken på sykdommen. Derfor har jeg i dag skiftet 50% av vannet, samt satt i aktivt-kullfilter. Dette for å fjerne medisinrester.

Desverre har jeg også mistet noen fisker de siste dagene. Billy og 5 kardinaltetra tålte nok ikke medisinen og har derfor gått bort. Det står klart å tydelig i bruksanvisning på medisinen at maller kan reagere på den, noe jeg selvsagt i god "manne-stil" ikke fikk lest før etterpå. SAE'ene døde dagen etter at jeg fikk dem, så disse har nok ikke vært helt friske fra akvariebutikken.

Tom greide dessuten på mandag 9. Jan å gå seg bort. Jeg trodde han var død og forsvunnet men fant ham i går inne i filterbeholder. Det er nok en liten svakhet med denne patenten. Fikk ham oppi karet igjen, med hånden da håven min ikke passer der.


Nye fisker - 5 stk SAE, 14 stk Kardinaltetra, 2 stk Sverddrager m/svarte finner
7. Januar 2006

I dag flytter det inn nye fisker. Pga av alle algene så har jeg fått med 5 siamesiske algeetere (SAE). Sverddrage Lise får også selskap av en hunn og en hann. Som vi velger å navngi Tom og Annelise. I minne av de to som døde. Neontetra'ene får også selskap av ti Kardinaltetra.

Har også kjøpt meg algeskrape/stålull på stang for å rengjøre glasset i akvarie. Den var skikkelig kjekk. Var enkelt å fjerne alger/rengjøre glasset. Tar litt om gangen for ikkje å stresse fiskene for mye.


Kommer hjem fra Nordsjøen.
5. Januar 2006

Kom i kveld hjem fra jobb. Det ser ut til at det har gått relativt bra med akvarie mens jeg har vært borte. Mangler en sebrafisk, men ellers er alle friske og raske. Sverddrage-yngelet er blitt en del større og gjemmer seg ikke lengre. De svømmer ivrig rundt.

Desverre var det kommet en del grønnalger i akvariet. Og jeg skal derfor få meg et på SAE - siamesisk algeetere. De skal visstnok være utrolig flinke til å fjerne alger. Tror også at jeg må utføre vannbytte litt oftere i ukene som kommer. Samt at neste gang jeg reiser på jobb blir det litt mindre lystid og kanskje litt mindre mat.


Reiser i Nordsjøen.
22. Desember 2005

Reiser i dag i nordsjøen. Litt spent på hvordan det skal gå mens jeg er borte. Kanskje de trives bedre uten mine hender som alltid skal fikse på noe :)


JBL In/Out, Fishmate F14 og Luftpumpe.
21. Desember 2005

Var i akvariebutikken i dag og gikk til anskaffelse av JBL In/Out. Dette er et slangesett som gjør delvannsbytte mye enklere. En kopler den ene enden av slangen til kranen i vasken og putter "renseklokka" som følger med ned i akvariet. Deretter velger en avtapping eller påfylling. Så skrur en på vannet og den starter av seg selv, uten bruk av munnen som en må på mange andre. Dette settet kan også brukes til å rense bunnen i akvariet, KJEMPE GENIALT.

Reiser i nordsjøen Tors 22. Des, derfor gikk jeg til innkjøp av en foringsautomat. Det ble en ganske enkel sak som jeg ble anbefalt av en oppdretter som tilfeldigvis var i butikken. Han hadde mye erfaring og jeg valgte å stole på hans råd. Denne automaten heter Fishmate F14 og kan servere opp til 14 måltider automatisk. Siden denne blir stående oppå lokket på akvariet var det nødvendig med en luftpumpe med slange opp til foringsautomaten. Dette for å holde maten tørr slik at den ikke kleber seg. Har testen denne en dag og det ser ut til å virke perfekt.


Sverddrage yngel satt ut i karet.
21. Desember 2005

I dag slapp jeg ut sverddrage yngelet fra "babyhome". Det ser ut som de trives mye bedre her....nå kan de svømme blant planter og andre fisker. Det ser ut til at de andre fiskene ikke lenger er så interessert i dem, så det lover bra. Så da vokser de kanskje opp :)


"Annelise" - Sverddrage borte/død
20. Desember 2005

I dag når jeg våknet var Annelise borte. Hun har sannsynligvis gått bort, og så har de andre fiskene spist henne opp. R.I.P. Annelise.....

Annelise ble funnet senere på kvelden under en stor stein, da en av mallene spiste på henne. Hun ble da fjernet umiddelbart.


10 nye Neontetra, 2 nye Sølvhai.
19. Desember 2005

Nok et innkjøp av fisk. Klarte ikke motstå fristelsen når jeg var i akvariebutikken. Så det ble derfor Neontetra, som er veldig fine med dens sterke røde og blå fargen. De hadde også noen flotte Sølvhai, så det ble to av disse også. Litt skeptisk til hai i akvariet men i akvariebutikken fikk jeg beskjed om at dette skulle gå greit. Når jeg kommer hjem leser jeg at de krever et større kar enn det jeg har. Får nok prøve å gi dem bort om dem blir for store.


"Tom" døde i dag og jeg har avlivet to sebrafisker. Prøver med Akvariesalt.
19. Desember 2005

Tom - Sverddrage hann døde i dag. Dette er en av de første fiskene jeg fikk så det var litt kjipt. Merket at han var litt treg og holdt seg mye i ro i bunnen av akvariet, og kjøpte derfor Noraq - Akvariesalt for å prøve å lette stresset/bedre eventuel sykdom. Men desverre for sent for Tom. Håper imidlertid at akvariesaltet skal hjelpe for mine andre beboere.

Annelise - sverddrage hunn begynner også å bli litt treg nå i kveld. Hun går mye å gjemmer seg og puster aktivt. Krysser fingeren for at akvariesaltet kan hjelpe henne og følger nøye med i tilfelle hun dør snart, slik at jeg får henne opp av vannet fortest mulig.

Måtte avlive to sebrafisker pga at de sto mye stilt i vannet og gispet etter luft. Dette som et føre var istedefor at de smitter andre fisker. De resterende sebrafiskene ser ut til å ha det bra. De er ivrige og svømmer rundt hele tiden. Er nå ikke mer en 5 igjen, og vil av erfaring kanskje ikke kjøpe flere samboere til dem. Tror jeg skal holde meg til neontetra heller.


To dødsfall til.
17. Desember 2005

Desverre døde to til av mine sebrafisk i dag. Studerte dem litt nøye og de har en stor "hule" i siden. Ser ut som om det kan være en til som er smittet av dette, men er fortsatt ganske usikker på dette. Får håpe at de nye ikke også blir smittet. Desverre var jeg ikke hjemme i dag og de to døde kan ha ligget her en stund. Dette er ikke særlig bra med tanke på videre smitte da de andre sebra'ene kan spise av likene, og dermed smittes. Krysser fingrene. Har nå mistet 5 sebrafisk i løpet av en uke....skikkelig sørgelig :-(


4 Nye Sebrafisk
15. Desember 2005

Sebrafiskene mine svømte ikke i stim og jeg tenkte at dette kanskje hadde noe med antallet å gjøre. De var bare 6 igjen nå etter at den ene døde. Jeg kjøpte meg derfor 4 nye for å se om de kanskje svømmer mer sammen da. De har tendenser til å svømme litt mer i stim, men kanskje ikke like mye som ventet.


Død Sebrafisk
15. Desember 2005

Oppdaget i kveld at en sebrafisk begynte å oppføre seg rart igjen. Den hadde noe som kan beskrives som små sår på sidene og jeg valgte derfor å ende dens liv på en "mennesklig" måte. Dette for å unngå videre smitte til de andre sebrafiskene. Har hørt at dette kan smitte og spesielt dersom den syke dør i akvariet og de andre begynner å spise på den.


Død Sebrafisk
13. Desember 2005

I dag døde en av sebrafiskene mine. Den oppførte seg veldig rart og stod mest stille i vannet. Den hadde en blodutredelse på magen, noe som jeg mener kan være et tegn på sykdom.


7 Nye Sebrafisk får hjem i mitt akvarie
12. Desember 2005

Jeg fikk i dag 7 stk. Danio Rerio - Sebrafisk i førjulsgave. De er utrolig flotte å se på når de svømmer rundt i stim. Har etter informasjon på interett fått opplyst at de kan være finne-nappere, men at dersom de holdes i store stimer lar de annen fisk være i fred. Får håpe de er fredelige her og ikkje ødelegger de flotte slørene til guppy'ene.

Noen nye planter har det også blitt. Fikk meg avleggere av følgende: Heteranthera zosterifolia, Limnophila sessiliflora, Ludwigia repens "Rubin", Riccia fluitans - Gaffelmose.


Kokosnøtt, nytt hjem til Ancistrus'ene Billy & X
8. Desember 2005

I dag fikk jeg laget meg en hule til Ancistrus'ene. Den ble laget av en kokosnøtt. Det jeg gjorde for å lage denne var først å kutte av en 2/3 av kokosnøtta. Deretter la jeg den i kokende vann i omlag en time. Dette for at kokos skulle løsne fra skallet og får å få bort litt av fargen i skallet. Deretter snittet jeg pizzastykke-biter inni nøtta og grov ut stykke etter stykke med en teskje. Til slutt ble skallet kokt 2x30 min (byttet vann) for å få bort det siste av fargen. Klikk i bildet for forstørrelse.

Det virker som Billy og X liker det nye hjemmet deres. De var litt usikre i starten. Håper ihvertfall at de benytter dette kokosnøtt-skallet istedefor å ta seg flere turer ned i filterbeholderen.


Babyhome, nye planter og navn til nye fisker
7. Desember 2005

Det var et par av sverddrage yngelet som overlevde i akvariet. Jeg fikk derfor kjøpt meg et babyhome slik at yngelet kan være der til de blir store nok til å slippes sammen med de andre fiskene uten at de blir spist opp. Å fange dem med hoven var en utfordring og plantene fikk litt medfart, men det gikk til slutt. Hva gjør en ikke for at fiskene skal overleve.

Kjøpte meg i dag to bacopa planter som jeg har plassert i akvariet for at fiskene skal ha nok oksygen. Akvariet ble også en del finere med et par planter til....synes jeg ihvertfall.

Vi fant også navn til de nye fiskene i dag. Ancistrus'ene skal hete Billy (den største) og X. Guppy'ene skal hete Nemo (red tuxedo) og Joey (rødblå).

Har også funnet ut at Botia dario er en fisk som ønskes i akvariet. En fredelig og leken fisk.
Ønsker meg også noen Apistogramma cacatuoides som er en knall stilig fisk. Som liker gjemmesteder, hevder revir og lever i harem. Den bør derfor ha noen hunner rundt seg. Det bør være en hule i akvariet som den kan ha som revir og leke seg i.


Nye fisker
5. Desember 2005

I dag var jeg i akvariebutikken og kjøpte meg nye fisker. Det ble to Ancistrus, samt en Guppy Red Tuxerdo Hann og en Guppy Rødblå Mørk Hann. Det ser ut til at de trives godt. Var litt tidlig med flere fisker men de som jobbet i akvariebutikken mente at det skulle gå greit. Det ble litt knuffing mellom de nye og sjefen Tom.

Noe av det første så skjedde var at begge Ancistrus'ene forsvant inn i filterbeholderen. Jeg hadde puttet litt filter i hullet mellom utgang fra pumpe og filterbeholder og trodde at de nå ville holde seg ute derfra......men NEI. Fikk lurt dem ut ved å mørklegge akvariet og lyse med lommelykt oppi filteret. Nå er hullet skikkelig tettet, selv om det ikke ser så veldig fint ut slipper jeg ihvertfall å kave med å få ut fiskene igjen.


Sverddrage Lise får yngel
4. Desember 2005

I dag våknet jeg til småfisk i akvariet, det var utrolig gøy. Ihvertfall når jeg nettopp har startet opp akvariet. Desverre ser det ut til at de voksne fiskene spiser opp yngelet. Krysser fingrene og håper på at et par av dem klarer seg.

Det gjekk nok ikkje. På ettermiddagen var alle borte. Veldig synd :(


Min sønn navngir fiskene
3. Desember 2005

Aleksander finner navn til fiskene. Sverddrage hann heter Tom, de to hunnene heter Lise og Annelise. Til Ancistrus hadde far et forslag om Rex, men aleks bestemte at det ble X. Så det heter han nå....hehe.


Ancistrus funnet død.
3. Desember 2005

Ancistrus forsvinner igjen og jeg finner ham død i filterbeholderen sent i kveld. Det var et hyggelig bekjentskap X.....R.I.P. You will be missed.


Ancistrus i filterbeholder....
2. Desember 2005

Når jeg våknet i morges var Ancistrus borte. Som uerfaren akvarist begynte jeg å lure på om sverddragene hadde spist opp denne. Det viste seg at den hadde gjemt seg i filterbeholderen. Etter noen timer kom den ut av seg selv.....heldigvis :)


De første fiskene ankommer sitt nye hjem
1. Desember 2005

I dag ble de første fiskene kjøpt og flyttet til sitt nye hjem. Det ble 3 røde sverddrager (1 hann, 2 hunner) og en Ancistrus (Sugemalle). Etter forskjellige råd valgte jeg å sette inn fiskene så tidlig i akvariet. I butikken anbefalte de minimum 5 dager, men på forum på internett, bla. www.akvarieforum.no, sa de at jeg kunne la fiske flytte inn etter 3 dager. Fiskene så med en gang ut til å trives (min erfaring = 0 men dog). Ancistrus startet umiddelbart å spise alger og jobber hele tiden.


Nytt Akvarium
28. November 2005

I dag kjøpte jeg nytt akvarium. Det ble et Juwel Rekord 110 liter. Handlet inn 5 planter deriblant Hygrophila Corymbosa og Cryptocoryne Wendtii. Grusen ble vasket og lagt i karet. Plantene satte jeg opp litt tilfeldig, de høye bak og de lavere foran. Kjøpte også en trerot som skulle ligge i akvariet. Denne fløt så den legges i vann for å trekke til vann slik at den holder seg nedsunket. Innkjøringsprosessen starter. Bruker Biotopol (binder til seg klor og tungmetaller), Denitrol (starte bakteriekultur) og Ferropol (plantegjødning).


<-Forrige